top of page

ДІАФРАГМА

Діафрагма - це непарний м'яз, що розділяє грудну і черевну порожнини, що служить для розширення легень. Ми живемо дуже в скаженому ритмі, постійно в стресі і не помічаємо нічого навіть як ми дихаємо. Адже правильно дихати це дуже важливо. Що ж відбувається, коли неправильно працює діафрагма: ✔️Порушення циркуляції крові (призводить до зменшення її клітин та тканин, а значить зменшує рівень кисню, головний біль, запаморочення, біль серця та у грудному відділі) ✔️ Погана робота легень (через погану циркуляцію крові в легеневому кровообігу викликає захворювання легень, може бути брак повітря «задишка») ✔️Погана робота ШКТ (болі, тяжкість у шлунку тощо).

✔️Опущення органів малого таза (запальні захворювання, що тягнуть біль унизу живота, нетримання сечі, цистит) ✔️Під час силових тренувань погіршуються показання і може призвести до непритомності та підвищеного тиску. ✔️Сутулість, погано запам'ятовуємо інформацію, можуть навіть виникати панічні атаки. А тепер пригадаємо, як дихають маленькі діти, вони дихають животом.

Як правильно дихати: ВДИХ: скорочення діафрагми/вип'яття м'язів живота. ВИДИХ: розслаблення діафрагми/скорочення м'язів живота.

Правильне дихання дозволяє збільшити стабілізацію хребта нормалізувати тиск та забезпечити м'язам достатньо киснем. Не забувайте стежити за своїм подихом.


bottom of page